Yoga

YINYOGA OCH MEDIYOGA

Dessa två yogaformer är de som utgör basen i mina yogakurser och längre ned i texten kan du läsa mer om vad varje yogaform betyder.

Men innan jag skriver mer om varje yogaform vill jag ta en stund och dela mina tankar om våra träffar och klasser.

Det är självklart bra att veta vilken typ av yoga man utövar och vad syftet och resultatet kan bli, men ibland känner jag  att en kategori, en rubrik eller en form inte alltid speglar det jag känner våra yogaträffar är.

 

MINIRETREATS

Jag vill kalla mina klasser för små miniretreats! En liten retreat som du kan återvända till varje vecka. En stund när du kommer hem till dig själv, en plats där du får växa och sträcka dig själv, fysiskt ja, men även andligt och mentalt. För under den här stunden skapar vi ett utrymme, ett heligt utrymme, en behållare som håller en energi som skapas av mig som ledare men även av er som deltar. Och det är UNIKT!

Och den här unika platsen, det är den som läker, som inbjuder till förändring, till återhämtning och till växande.

Det finns massor av yogalärare, klasser och platser och alla är olika. Så ge dig själv tid att utforska vem och vad som passar dig bäst. 

 

VÄX MED MIG

Om du vill växa med mig tror jag att du kanske är intresserad av att upptäcka din sanna kraft och nya delar av dig själv. Du längtar efter att landa in i dig själv , du gillar guidade meditationer och frågeställningar som får dig att tänka till. Du gillar variation och där asanas blandas med humor och hjärtlighet. Där musiken lyfter och där tystnaden inbjuder till stillhet. Du vill ha mer än bara vanlig träning … ja du längtar efter dig!

Stämmer det här in på dig? Då tror jag att du förmodligen skulle tycka om våra små miniretreats!

Yoga all inclusive! Carolas yogapass är både veckans mjukaste träning och bästa återhämtningen. Ger ny energi och samtidigt kvalitetsvila. Och alltid får själen sitt och sinnet något att reflektera över. Rekommenderas varmt.

Erika

Jag har provat olika typer av yogaklasser men Carolas är utan tvivel den bästa yogan för mig. Hennes blandning av kloka ord, musiken, den sköna miljön i studion, passen av yin-och mediyoga är den bästa och mest Jane

MEDIYOGA

Alla kan yoga med MediYoga. Det här är en svenskutvecklad yogaform som har sitt ursprung från Kundaliniyogan. Genom hundratals vetenskapliga studier, många i samarbete med Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus har den utvecklats till en mjuk men kraftfull terapeutisk yogaform. Forskningen visar bland annat att yogan är ett mycket kraftfullt verktyg vid bland annat stress, utbrändhet och andra obalanser. Den har också visat sig vara mycket effektivt vid rygg- och nackproblem, kroniska smärttillstånd, högt blodtryck, hjärtproblem, sömnstörningar m.m. Idag används Mediyogan på många vårdanläggningar och rekommenderas ofta av läkare och sjukgymnaster .

MediYogan är en mjuk yogaform och under passen får du chansen att lyssna inåt och komma ned i varv. Du gör alla övningar utifrån din egen förmåga, här finns ingen prestation eller behov av att vara duktig på något sätt. Passen bjuder in dig till att vara närvarande i kroppen med ett stilla och öppet sinne och det är din personliga upplevelse som är i fokus.

När vi lär oss att slappna av på djupet, saktar vi ner kroppens stressignaler och stimulerar då kroppens förmåga att läka. Oavsett vilken form av yoga du väljer så avslutar vi alltid yogapassen med någon form av meditation. Meditation hjälper oss att öka medvetenheten och vi kan lättare skapa balans och finna lugnet i oss själva.

 

YINYOGA

Yinyogan passar dom alla flesta människor och är särskilt bra för dig som känner dig stel och orörlig. Dom allra flesta övningarna utförs liggande eller sittande och vi håller positionerna i cirka 3-5 min. Det här gör att musklerna och kroppen får en chans att slappna av på djupet, meridianerna aktiveras och vi kommer åt att sträcka bindväv och ligament på ett helt nytt sätt. Den är också jättebra för dig som har stela höfter, korta vader och/eller problem med nacke och rygg.

Yinyogan bjuder också in dig till att lära känna dig själv på nya plan, det finns ingen stress utan vi lägger fokus på att vara här och nu, så det här är jättebra för dig som vill kommer ned i varv och skapa balans mellan kropp och själ.

Vi brukar säga att vi vilar oss i form i yinyogan och efter ett yinpass kan man verkligen känna hur kroppen har fyllts på med ny livsenergi (prana) och man känner sig både lugn och balanserad och väldigt mycket rörligare.

Deltagare efter yogadag.

-Jag är såå glad att jag var med i går. Det var en fantastisk dag.)

-Åh jag är så tacksam över att jag fick gå. 

-Tack snälla underbara Carola för en helt fantastisk dag. Jag rekommenderar alla som kan, att gå hennes yogakurs är helt underbart för kropp och knopp.

-Instämmer till fullo! Balsam för själen och kroppen mindre stel. Kram till er alla och en låååång till Carola.

Yoga handlar inte om att nå sina tår, yoga handlar om vad man lär sig på vägen ned.